tirsdag 10. juli 2012

Hylleblomst   Sambucus nigra

Nå bugnar trea av masse Hylleblomster - og for dei som er glad i denne smaken er det berre å ta seg ein tur ut  å plukke.

Her er oppskrifta eg bruker på saft: 40 blomsterklasar, 2 sitroner, 40g sitronsyre, 2 l vatn, 1/2 kg sukker (gjerne mindre)
Rist ut småinnsekter, skyll om nødvendig. Skjær sitronene i skiver og legg blomster og sitroner lagvis. Kok opp sukkerlaken og hell over, la stå kjølig i 2-3 dager, rør litt. Sil og bland i sitronsyre. Eg frys safta og brukar derfor ikkje sitronsyra.

Gave frå ein god venn.

Etter to dagar i kjøleskapet er det berre å nyte.


2 kommentarer:

  1. Hei! Takk for oppskrift! Kan den lagres i bod i stede for frys om en har i sitronsyre?

    Ingri som gleder seg til å ha lage saft:)

    SvarSlett
  2. Ja det trur eg nok, viktig med reine flasker. Safta vår blei svært god iår, eg klipte vekk mykje av stilken slik at det var mest berre blomster. Kan gjerne bli litt beisk dersom det er mykje stilker.

    SvarSlett