onsdag 17. oktober 2018


             Hortensia på flyttefot


Så gjekk me til verks med motorsag og gravemaskin - ja for det måtte verkeleg krefter til då dei store  hortensiarøtene skulle opp or den gode jorda i Hauaskog. Her har dei blomstra så flitig i 30 år. Lite visste dei, om at dei skulle bli ein del av europeisk kulturhovedstat, då dei blei med meg heim som kasserte potteplanter frå Kolnes Blomster ein gong på midten av 80 tallet. Så nå er blomstene i trillebåra - tidlegare innlegg, bytta ut med røter på flyttefot. Har vore hortensia i hagen på Hedleshaug så lenge eg har butt her, men no blir det mykje meir - ein liten hortensiaskog trur eg :)

Er det andre som har lyst på ein bit eller to blir det salg av hortensiarøter  i Hortensiahagen førstkommande lørdag mellom 14 og 16
Denne lørdagen er det lov å kjøre til Kyllinghuset,  derfrå må du gå opp i Hortensiahagen - ta med bøtte, søppelsekk eller noko anna å bære i,  og støvlar er anbefalt fottøy. 
Me tek 50 kr. pr. rotbit kontant eller vipps til Aud Jorunn eller Jofrid    Send gjerne ein melding om du er inressert, så har me litt peiling på kor mange me skal legge av. Ein siste bukett på gravemaskinen takkar for uendeleg mange blomstergleder.
 Og då eg gjekk heim den kvelden stråla himmelen i same farge som trillebåra - for meg vart det løfte om ny sommar og ny blomstring ein annan stad.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar