søndag 18. januar 2015

Ei korg i veka, del 2
 Denne veka klarte me ikkje målet vårt. Det vart berre ein dag iverkstaden før feber og "vondter" inntok kroppen så enormt - trur mest ikkje eg har vore så sjuk før. Men gje oss ei veke til så skal det nok ordne seg.

Om feber og andre rare greier riv og slit i kroppen er det alltid noko å glede seg over, ein av mine ting er fuglane i hagen, bl.a denne kjekke karen som eg har hatt besøk av dei siste dagane,
 Nøtteskrikar. Fleire gonger har eg fått oppleve at den sprett rundt foringsstasjonen, ein gong var det til og med fire stykker. Første gong eg såg den viste eg ikkje kva fugl det var, men i boka under (som også bilde er henta frå - ei fantastisk bok) står det: "En staselig og sjeldent vaktsom fugl med kraftig røst. En relativt stor (34 cm lang), brokete kråkefugl med vakre tegninger. Rødgrå drakt med partiet av blå ruter og den hvite flekken på vingen. En svart mustasjestrek fra munnviken kanter den hvite strupen. Utseendemessig finnes det ingen forskjell mellom hann og hun.
Nøtteskrika hekker over hele landet nord til Trøndelag, men har en ganske sparsom forekomst på  sentrale deler av Vestlandet." Kanskje ikkje Stavangerområdet er sentralt på Vestlandet ?
Det var nettopp det at den var så stor som gjorde at eg så godt la merke til den, ellers er det meise- og spurvefuglar det kryr av her.
Den store fugelen på bakken, som flyg opp og så ut av bilde på venstre sida er altså ein Nøteskrikar.

 Eg blir litt mobba her i huset  " Du er så sjuk at du held på å stryke med, men henge ut gjennom vindu og filme fuglar, det klarer du"  Ja, ja, eg måtte berre, og stryk heilt sikkert ikkje med av det. Er det noko som gjev meg glede i kvardagen så er det vel fuglane.

Ser at de ikkje får same opplevinga av fuglane gjennom filmen, som eg har gjennom vinduet, men, men det er iallehøve ein Nøtteskrikar og masse livlege småfuglar.
Så meldes det om ei veke med sol og stille vær, o lykke. Har som sagt vore fanga inne - "fugl i bur" sidan tirsdag, så imorgon håper eg at eg er klar for ein litt meir aktiv dag. Skal bl.a vaske vinduene som har vore "heilt forferdelege" sida Nina herja her forrige lørdag.
God veke


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar